• Svenska
  • Northern Sami

Läromedel

mån, 05/27/2013 - 16:50 -- Support

Sameskolstyrelsen har under åren givit ut läromedel och böcker. Via länken nedan kan ni hitta våra publikationer. Ni kan även dela med er av ert undervisningsmaterial till människor som kan få nytta av det. Ni kan själv nyttja det som finns tillgängligt på hemsidan. Om ni beställer i vår bokhandel går det endast från Sverige. Övriga kan beställa dessa böcker via adlibris.se

Om ni vill köpa någon bok från Sameskolstyrelsen kontaktar ni oss via kontaktformuläret.

NYHET: Sameskolstyrelsen har översatt Natur och Kulturs populära böcker NO-boken och SO-boken, (läseböckerna 1-3) till lule-, och nordsamiska. Vi hoppas att så många lärare och elever som möjligt ska ha glädje och nytta av dem. Det går att beställa böckerna via www.fsbutiken.se (skriv lulesamiska eller nordsamiska i sökfältet) eller ännu enklare genom att maila order@forlagssystem.se eller ringa 08-6579500. Vi har själva inte dessa böcker i våra lager utan vi har bara bekostat själva översättningen och produktionen och försäljningen sker via bokförlagets kanaler. 

SYDSAMISKT DIGITALT LÄROMEDEL

Temabaserade digitala läromedel, virtuella klassrum med onlinekommunikation, språklabb, ordlistor och stavningskontroll kopplat till en digital läromedelsplattform, Learning Management System.

Det kan vara framtiden för undervisningen i det sydsamiska språket som är den minsta av de tre samiska språkvarieteterna som talas i både Sverige och Norge. Speciellt med tanke på de förhållanden som råder för sydsamiskt område med få lärare och geografiskt spridda elever.

Vi har skapat en virtuell mötesplats, Learning Management System, LMS, där elever och lärare kan logga in för att mötas. Lärare kan här skapa sina egna klasser med elever. Eleverna kan använda sig av de läromedel som finns. Dessa är självrättande och resultaten sparas. Det gör att både elever och lärare kan följa hur språkkunskaperna utvecklas för den enskilde.

Kommunikationen sker online via en funktion för direktmeddelanden som finns inbyggd i webbsidan samt externa program. Vi jobbar med att kunna erbjuda alla elever inom samisk integrerad undervisning att få tillgång till Google hangout för att kunna skaffa "brevvänner" i hela Sápmi.

De temabaserade digitala läromedlen och de virtuella klassrummen kan kanske bli denna språkarena som kan göra det meningsfullare och därmed lättare att lära sig sydsamiska.

Kommuner har möjlighet att köpa årslicenser för att kunna ge elever inom kommunerna möjlighet att utveckla sin sydsamiska. Kostnaden är en fast summa per kommun oavsett antal användare. Ni kan beställa er licens genom vårt kontaktformulär.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en människa och används för att hindra automatiska spaminlägg.
Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.